2015. szeptember 15., kedd

Korianderes, brokkolis csicseriborsó

Nos, ismét eljött az ősz, és ismét itt az ideje a kalória számolgatásnak, kényelmes hűvösben mozgásnak. Nyáron az ilyesmi nem igazán megy, meleg is van, süt is a nap, kinek van kedve számolgatni mit eszik...
Érdemes néha összeadogatni mennyit is eszünk egy nap. Tegnap cirka fél óra alatt egy remek kis honlap segítségével sikerült összedobnom három napi kaját, kiszámolva, hogy a fogyáshoz mennyit kell mozognom, és mennyi kalóriát, zsírt, fehérjét, és szénhidrátot vihetek be/ kell bevinnem. Ennek a számolgatásnak lett az eredménye a mai gyorsan összerakható ebéd. Amire nagyon oda kell figyelni a receptben, az a csicseri, és az olívaolaj mennyisége. A többiből nem árthat egy picivel több.
Lényeges még, hogy én nem tízóraizom, mert egyszerűen nem tudom megoldani, hogy arra is legyen időm és eszembe is jusson.



hozzávalók:
60g száraz csicseriborsó
200g fagyasztott brokkoli
1 fej hagyma
1 ek olívaolaj
2 kicsi babérlevél
fél tk koriandermag (ízlés szerint)

A csicserit előző nap beáztatjuk bő vízbe. Lehet próbálkozni konzervvel is, de akkor alaposan olvassuk el a címként,hogy mit, és mennyit viszünk be!
Másnap a borsót leszűrjük, és két babérlevéllel meg egy csipet sóval bő vízben puhára főzzük. Ez nekem kb 1 óra volt, de én majdnem 24 órát áztattam.
Ha csicseri megfőtt kihorgásszuk a léből és félretesszük. A forró csicseris vízbe beledobjuk a brokkolit, és épp csak addig főzzük, amíg felolvad.
Eközben egy serpenyőben olívát hevítünk, és rádobjuk a kés lapjával kicsit áttört koriandermagokat, majd ha már illatozik a vékony csíkokra vágott hagymát. Egy kis csipet sóval meghintjük, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ha a hagyma megpuhult, rádobjuk a csicserit és nagyobb lángon átforgatjuk, majd a legvégén pár percre hozzáadjuk a lecsepegtetett brokkolit.

Remek laktató, finom vegán fogás!

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése