"Itt van az ősz, itt van újra..." és ilyenkor jól esik egy kis meleg bögrével bevackolni magunkat a takarók közé. Az azonban nem mindegy, hogy így a téli nagy kajálásokra készülve mi van a bögrében. Ha már most elejét tudjuk venni a mértéktelen forrócsokizásnak már sokat tettünk az elhízásunk ellen, arról nem is beszélve, hogy akkor a forró kényeztetés még értékesebb lesz, ha csak ritkán engedünk meg magunknak egy egy pohárkával.
A következő recept akár este hazaérve is elkészíthető, miközben átöltözünk, és filmet választunk.
2 közepes fej hagyma
1 alnatura zöldséges leveskocka (dmben kapható)
vagy fél liter alaplé (vegán változatban zöldségalaplé)
1-2 gerezd fokhagyma
1 tk olivaolaj

Ha ezzel megvagyunk felöntjük fél liter vízzel, és beledobjuk a leveskockát. A víz szépen fel fogja oldani a lábas aljára sült barna darabokat, ezzel valami mennyei színt és ízt adva a levesnek.
Egyszer egyszer átkeverve 5 percig hagyjuk gyöngyözni, és már tálalhatjuk is.
Ha ebédre fogyasztjuk egy pár szelet rizspufival komplett laktató menü, ha plusz betét nélkül, akkor finom átmelegítő fogás a nap végére.
A táblázatból jól látszik, hogy az olívával kell csínján bánni, a többi hozzávaló szabadon variálható.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése