2010. november 19., péntek

Omlette sajtos piritóssal

Ha jól csalódom ezt a fajta tojásrántottát hívják omlettnek. De ha ez nem igaz javítsatok ki, nincs végzettségem csak hobbi szinten főzök, ezért a szakkifejezésekhez nem nagyon konyítok. A lényeg, ez egy gyors egyszerű rántotta, olyan hozzávalókból amik otthon is vannak álltalában, mégis laktató.

Hozzávalók:
3 tojás
1 kis fej lila vagy vörshagyma
1 ek kukorica liszt ( a sima liszt is megteszi ha nincs kukorica liszted)
4 vékony szelet sajt
2 szikadt zsemle, vagy 4 fél szelet kenyér
só, pirospaprika, oliva olaj

Elkészítés:
Szükséged lesz egy serpenyőre amiben nem ragad le az étel. A hagymát megpucoljuk és csíkokra, vagy kokckákra vágjuk. Egy kis tálba beleütjük a tojásokat, sózzuk paprikázzuk, és beletesszük a lisztet. Kézi vagy robot habverővel csomómentesre összedolgozzuk. A zsemléket félbevágjuk és a sajtokból akkora darbokat csinálunk ami befedi a zsemlét de nem lóg le.
Csak ezután tesszük oda a serpenyőt a tűzre, és egy pici olajat teszünk bele. Ha már felforrósodott kislángra vesszük és beletesszük a hagymát. Ízlés szerint megpirítjuk majd ráöntjük a tojásos keveréket, és szétfolyatjuk, mint egy palacsintát. Közepes lángon kb 5 percig sütjük, majd fakanállal alányúlva megfordítjuk és így is sütjük még 2-3 percig.
Ha a tojás kész, egy tányérra borítjuk, és félbehajtjuk. A serpenyőbe isét kevés olajat teszünk és a zsemléket sajtos felükkel lefele megpirítjuk. Ha kenyeret használunk mindkét felét pirítsuk meg, de elég csak az egyik felére sajt. Ha kész szedjük a tojás mellé.

Melegen tejeskávéval, vagy meleg karamell itallal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése