2010. október 21., csütörtök

Halas szendvics - uzsi a dobozból

Mivel 2 hosszúhétvége is áll előttünk, itt az ideje az őszi piknikeknek. Ugyan ezek már nem olyan népszerűek, mint a nyári vagy tavaszi piknikek, de egy séta a gyerkőcökkel a Dunaparton, vagy a Ligetben akár egy félnapos program is lehet, ha jól felöltözünk. Azonban az ilyen alkalmakra kicsit több dukál, mint a jól megszokott szendvics amit munkába viszünk, vagy suliba csomagolunk. Úgyhogy a következő receptet találtam ki, nem bonyolult, és szuperfinom. Bár az első adag gyorsan elfogyott, így képem még nincs, de tervben van a következő adag, arról majd igyekszem gyorsan egy képet csinálni.

Hozzávalók (2-3szenvicshez):
egy kis doboz tejföl
1 kiskanál mustár
1 citrom
petrezselyem, snidling, vagy bármilyen zöldfűszer
só, bors
mélyhűtött tengeri halfilé
2-2 szelet kenyér szendvicsenként
pár levél saláta
pici oliva olaj

Így készül:
A kenyereket vagy kenyérpiritóban, vagy száraz serpenyőben picit barnára pirítom.
Serpenyőben olivaolajon jól átsütöm a halfiléket, érdemes kis lángon lassan sütni, hogy egyenletesen engedjen ki és süljön meg a közepe is. Ha már majdnem kész, ráfacsarok ízlés szerint citromlevet, majd 1-2 percig hagyom még azzal is pirulni.
A tejfölt egy kis müzlistálba tezsem, beleteszem a mustárt, sót, borsot, zöldfűszert és pár csepp citromlevet, és jól összedolgozom.
A salátaleveleket megmosom, és lecsepegtetem vagy centrifugázom.
Fogom az egyik szelet kenyeret, ráfektetek egysalátalevelet, rá a halat, amit megkenek ezzel a tejfölös szósszal, majd rá a másik kenyér.

Celofánba, vagy alufóliába csomagolva rakom dobozba, hogy ne essen szét az út alatt.
Innivalónak fogjuk a kifacsart citromot, vagy egy frisset, és karikázzuk fel. Tegyük bele egy palackba ízlés szerint és engedjünk rá friss hideg vizet, vagy tegyük ásványvizes palackba a citromot. Mire inni fogunk belőle frissitően finom citromos utóíze lesz a víznek.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése