2010. október 20., szerda

Szalámis pizza

Tünci barátnémmal, csajozós estét tartottunk, mert mindkettőnkre ráfért már egy kis csacsogás, no meg egy két pohár pezsgő. Általában én főzök ha elmegyek hozzájuk, mert szegényem olyan sokat dolgozik, hogy élni sincs ideje. Mivel párom kérésére ismét kellett sütnöm egy nagy adag kekszet, ezért arra gondoltam összekötöm a kettőt, és sütök pizzát magunknak, amíg meg a tészta pihen a keksz is elkészül.


Hozzávalók:
20-25 dkg liszt
fél dl olivaolaj
tasakos, vagy friss élesztő

Feltéthez:
pár karika szalámi
5-10 szem magozott olivabogyó
jó sok reszelt sajt
egy nagy doboz paradicsompüré
2 gerezd nagyobb foghagyma
1 laza evőkanálnyi bazsalikom

A tésztát elkészítem, ahogy szoktam.(így) Majd, ha sajtos szélt szeretnék a reszelt sajtból teszek körbe a tészta legszélére és feltekerem a tésztába. Így a feltét sem folyik le, ha sokat teszünk rá, mert lesz egy kis pereme a tésztának. Ezek után berakom a 180°C os sütőbe olyan 10 percre.

Amíg a pizzalap elősül veszek egy lábast és nagyon kevés oliva olajat teszek bele. Alágyújtok, és amikor már az olaj jó forró beleteszem a felszeletelt, vagy zúzott foghagymát, és a bazsalikomot., majd kis lángra veszem  a gázt. Megpirítom őket kicsit, majd mikor már majdnem kezdenek megégni ráteszem a paradicsompürét, ha nem elég fűszeres a püré sózom, borsozom. Összemelegítem, és hagyom 3-4 percig csendesen rotyogni fedő alatt.

Ha a pizzatészta teteje már kicsit megkeményedett, akkor kiveszem a sütőből, és rákenem ezt a fincsi paradicsomszószt. Ráteszek ízlés szerint pár karika szalámit, pár darab félbevágott olivabogyót, és jól megszórom reszelt sajttal. Aztán visszateszem a sütőbe és készre sütöm. Ide azért nem írok időt, mert ízlés kérdése, hogy csak a sajt olvad e rá, vagy már barnul is a teteje, ha jó.

Sütőből kivéve pár percet hűlni hagyom, majd felszeletelem, és tálalom. Gyerekek általában nyakon öntik ketchuppel.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése