2010. február 18., csütörtök

Paradicsomos csirke

Ezt a receptet én találtam ki, amikor egy kis olaszos paradicsomos finomságra vágytam, de nem volt kedvem a spagettihez vagy a pizzához. Ha szerintetek nem olaszos nyugodtan lehet kövezni :)




Elkészítés: kb 20 perc


Ami kell bele:
25 dkg csirke vagy pulyka mell
1 nagy doboz sürített paradicsom
egy kevés paradicsomlé
egy kis fej hagyma
olaj

bors
fokhagyma
bazsalikom
Így áll össze:
A ciciket megtisztítom a börtől és a hártyától, ha kell kicsontozom majd jó alaposan megmosom őket. Lecsepegtetés után apró kockákra vagy csíkokra vágom kinek mekkora, és milyen tetszik.A hagymát felaprítom kis kockákra a foghagymát pedig átpréselem foghagymanyomón.
Egy serpenyőben kis lángon olajat hevítek és belerakom a hagymákat. Ha szép üveges lett a hagyma hozzáadom a húst. Addig pirítom őket amíg fehér nem lesz a husi minden oldala. Ekkor sózom borsozom. Ha kis levet enged azt leforralom róla, de le is öntheted. Hozzáadom a paradicsompürét. Majd jól elkeverem és hagyom forrni pár percet. A paradicsomlé akkor kell ha nagyon sűrű pürét sikerült beszerezni. A legvégén ha már mártás sűrűségű lett a szaft hozzáadom a bazsalikomot és elkeverés után hagyom még 2-3 percig rotyogni.
Jótanács én először fedő nélkül próbáltam, de elég sok paradicsomszósz fröccsent a gázra, érdemes olyan serpenyőt választani amit le tudsz fedni.
A legfinomabb gnocchival, de spagettivel vagy pennével is szuper.

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

  1. Ez a kaja valami mennyei volt, nagyon nagyon finom...Talán még egy picit lehet bolondítani, bl sok csípőssel, még több fokhagymával meg ilyenek :-)

    VálaszTörlés