2010. február 18., csütörtök

Brownie

Ez a recept nem a sajátom, a knorr vagy a maggi honlapjáról szedtem le, de nekem annyira bejött, hgy megosztom veletek, ti is próbáljátok ki.

Sütés: 180 °C, kb 30 perc

Ami kell bele:
(2-2,5 dl es csészével mérve)

fél csésze keserű kakaópor- ez az emelyikben nincs gyárilag cukor, például holland kakaó
20 dkg étcsoki
2 csésze liszt
2 tasak vaniliáscukor
1 citrom héja, vagy 2 evőkanál bolti citromhéj
teáskanál szódabikarbóna
2 csésze cukor
csipet só
2 teáskanál fahéj
1 csésze olaj
1 csésze tejföl
1 tojás
1 csésze forró víz
ízlés szerint pirított magvag, vagy aszalt gyümölcsök

Így készül:

Ha teszel bele pirított magot vagy aszalt gyümölcsöt vágd fel őket apróbb darabokra. A tejfölön és a csokin kívül az összes alkotóelemet rakd egy tálba és jó alaposan keverd össze míg egy barna híg tésztát kapsz. Tedd sütőpapíros magasabb tepsibe és süsd meg. Vagy tedd muffnformába, vagy ilyen pici kuglóf formákba. Elméletileg nem szabadna leragadnia az olaj miadt, de én nem szeretek kockáztatni így mindig kibéblelem a formát papírral, olajjal vagy vajjal. De a vajjal, oljajjal csak óvatosan, ne sokat!

Amíg sül a tészta vegyél elő egy nagyobb fazekat, és egy kissebb fém edényt ami ráfér de nem esik bele. A fazékba tegyél vizet úgy, hogy az edény alja majd ne érjen bele, és tedd fel a vizet forrni. Ha forr tedd rá a fém tálat és tedd bele a darabokra tört csokit és egy fakanállal, vagy evőkanállal kevergetve szépen olvaszd fel. Majd a tűzhelyről levéve keverd hozzá a tejfölt szépen lassan, folyton kevergetve eldolgozva a csokiban.

Ha a süti megsült kiborítjuk egy rácsra és hűlni hagyjuk. Ha a csoki és a tészta is langyosra hűlt, oszlassuk el rajta a csokimázat ízlés szerint. Hagyjuk teljesen kihűlni a mázat a sütin.
Akik ezt a díszítést macerásnak érzik nyugodtan vágják durvára a csokit és tegyék a tésztába. Ez esetben nem kell tejföl.
Jó étvágyat hozzá !

1 megjegyzés: