2015. december 10., csütörtök

vegán karácsonyi "mézeskalács" muffin

Az egyik kedvenc karácsony előtti sütim a mézeskalács muffin, azonban az egy évvel ezelőtti recept már nálam eléggé elavult, mivel igyekszem kerülni a tojást és a tejet ahol csak lehet .(illetve ahol a fantáziám, és tudásom engedi) Így született meg ennek a remek receptnek a tojás és tejmentes változata. Nem annyira könnyed és szaftos mint az elődje, inkább omlós lett, de úgy érzem sláger lesz belőle is. :)

Hozzávalók (12 db ):
150g Finomliszt
150g teljes kiőrlésű zabliszt
15-20 g süssina édesítő por vagy
175g cukornak megfelelő édesítő
1 cs. sütőpor
1 pici csipet só

1 banán
125g kókuszzsír
175g víz

A száraz hozzávalókat (hozzávalók felső része) egy tálban alaposan elkeverjük, hogy egy egységes színű port kapjunk.
elkészítjük a margarint és tojást helyettesítő "banántejet". A banánt kisebb darabokra szedjük, a vízzel és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A kókuszzsírt folyékonnyá olvasztjuk és a banános turmixhoz adjuk, és ezt is jól összeturmixoljuk.
A sütőt bekapcsoljuk, a muffin formát kibéleljük.
A száraz anyagokhoz adjuk a nedveseket és jól összeforgatjuk.
Evőkanál, vagy bármi már segítségével kiadagoljuk a muffin formába, és 30-35 perc alatt készre sütjük.

Nem lesz annyira aranybarna, mint a cukros változat, de így is lesz egy nagyon szép színe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése