2015. október 10., szombat

Brokkoli krémleves

A minap az Árkádban járva, volt időm beugrani a dm-be, ahol lehet kapni egy bizonyos vegán leveskockát. 380ft-ért sikerült is rátenni a mancsom egy csomagra, 6 darab kockára. Azóta azon agyalok, hogy mit is kéne vele kezdeni, milyen finomság legyen belőle. Az egyik ebből készült levesem, az egyszerű hagymalevest már megosztottam veletek, de jöjjön egy még ennél is egyszerűbb változat. Ha van otthon botmixered, vagy turmixgéped, igazából tényleg gyerekjáték elkészíteni.
Ebből az adagból egy elég híg leves lett, az alaplé csökkentésével, vagy a brokkoli növelésével lehet sűríteni a levest, de mivel én valószínűleg befőttes üvegből fogom elszürcsölni a kutyasulin ezért nekem ez lett a befutó állag.

Hozzávalók (2-3 nagy adag)
450g mirelit brokkoli
2 db alnatura zöldséges leveskocka
vagy 1 liter zöldségalaplé
frissen törött tarkabors (elhagyható)

A vizet felforraljuk, és beletesszük a leveskockát, beleöntjük a mirelit brokkolit és nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt kis lángra tesszük és addig főzzük, amíg a brokkoli törzsét kanállal is könnyen el tudjuk vágni. Az idő függ attól is hogy mennyi törzs van a tasakban, és milyen zsenge a brokkoli, nekem ez cirka 15 perc volt.
Ha úgy biztonságosabbnak tartjuk átszűrjük a levest, és a brokkolit kevés lével leturmixoljuk. A levet folyamatosan adagolva a kívánt állagúra hígítjuk, majd a lábasba visszatéve, kis lángon hagyjuk 1-2 percig ismét felforrni, hogy a turmixolás után rátört bors íze is átjárja.
Számomra ez a tökéletes brokkolileves!

Jó átvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése