2015. július 26., vasárnap

Vegán alakbarát reggeli

Szerintem nem kell senkinek olyan elcsépelt frázisokat pufogtatnom, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, meg hogy ez tölt fel energiával, meg ha jól reggelizel nem támadod le tízórai címén a hűtőt, hanem simán kibírod egy könnyű tízóraival az ebédig. Igazából ezt mindenki akkor érzi meg igazán ha átéli, úgyhogy felesleges erről sokat beszélni.
A recept sem nagy újdonság, csak ötletindítónak szánom, de legyünk résen, és ne zsúfoljuk túl mindenfélével, ha sújt szeretnénk csökkenteni, mert minden kalória, amit megeszünk ledolgozásra is kell kerüljön!

hozzávalók:
1/3 cs. (30g) finom szemű zabpehely
3 szem mandula (natúr)
3 szem aszalt vörös áfonya
1/6-1/3 cs. (40-80ml) növényi tej (jelen esetben alacsony kalóriás alpro kókuszos mandulás ital)
fűszerek ízlés szerint



Az összeállítás sem agysebészet, a kimért zabpehelyre rátesszük az áfonyát, erre a mércés csésze aljával durvára tört mandulát. A növényi tejből mindenki annyit önt rá, hogy neki tetsző kellemesen sűrű, vagy híg állagot kapjon.
A képen látható kissé száraz állag 40ml növényi tejjel készült. (az 1/3 csészés mérőpohár felével)

Jó étvágyat hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése