Egy újabb padlizsánkrém a serpenyős fajtából. A kefirt megfelelő növényi alapanyagra cserélve vegánosíthatjuk.
40 dkg tisztított, kockázott padlizsán
fél fej vöröshagyma
5 tk kefír
1 ek olaj (semleges ízű)
2 nagy csipet majoránna
1 nagy csipet bazsalikom
só
A padlizsánt kevés vízen megpároljuk. Ha megpuhult lecsepegtetjük róla a vizet.
A hagymát nagy kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk az olajon.
A lecsepegtetett padlizsánt és a hagymát olajostól a késes aprítóba tesszük, és krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a kefirt, és a fűszereket. Ismét keverünk rajta, és megkóstoljuk , hogy szükséges-e utánaízesíteni.
Jól záródó dobozban, vagy üvegben a hűtőben tároljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése