2015. július 22., szerda

majorannás padlizsánkrém

Egy újabb padlizsánkrém a serpenyős fajtából. A kefirt megfelelő növényi alapanyagra cserélve vegánosíthatjuk.

Hozzávalók:
40 dkg tisztított, kockázott padlizsán
fél fej vöröshagyma
5 tk kefír
1 ek olaj (semleges ízű)
2 nagy csipet majoránna
1 nagy csipet bazsalikom



A padlizsánt kevés vízen megpároljuk. Ha megpuhult lecsepegtetjük róla a vizet.
A hagymát nagy kockákra vágjuk, és üvegesre pirítjuk az olajon.
A lecsepegtetett padlizsánt és a hagymát olajostól a késes aprítóba tesszük, és krémesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a kefirt, és a fűszereket. Ismét keverünk rajta, és megkóstoljuk , hogy szükséges-e utánaízesíteni. 

Jól záródó dobozban, vagy üvegben a hűtőben tároljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése