2014. augusztus 12., kedd

Alap padlizsánkrém

Nem szép, sőt első ránézésre kell bátorság, hogy megkóstold, de az íze, hmm...
Eddig kivétel nélkül akkor volt a legfinomabb, ha legalább egy napig hagytam a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. A vega melegszendvicsek királya készíthető belőle.

Hozzávalók:
két nagyobbacska padlizsán
1 nagy csipet só
kevés őrölt bors
egy teáskanál mustár
kevés olíva vagy más olaj

Első lépés, hogy tedd el a mérleget, ez egy olyan recept, amihez semmi szükség rá.  Attól lesz finom, hogy saját ízlésed szerint készíted. Az egész padlizsánokat 30-40 percig 180 fokon sütjük. Körülbelül 20 perc után megfordítjuk, hogy mindkét fele szépen átsüljön. Akkor jó, ha puha tapintásra. Itt nekem el kellett rohannom itthonról, úgyhogy, amikor megsült csak elzártam a gázt és másnapig a sütőben hagytam.
Ha kihűlt levágjuk a szárát, és lehúzzuk a héját. Ha könnyen leválik, akkor jól megsült. Egy szűrőbe rakjuk, és kicsit kinyomkodjuk a levét, és hagyjuk egy jó fél órát, hogy lecsöpögjön.
Ez után vagy turmixgéppel, vagy késes aprítóval daraboljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, mustárt és annyi olajat, hogy nekünk tetsző állagú krémet kapjunk.

Ezen felül tehetünk hozzá joghurtot, pirított szezámmagot, juhtúrót, a padlizsánnal héjában sült fokhagymát, bármit.
Variálható még úgy is, hogy a padlizsánt félbevágva kevés olajjal megkenve megszórjuk majorannával, bazsalikommal, vagy ami szerintünk illik hozzá. Majd így sütjük meg.

Sima margarinos dobozba rakva, akár egy hétig is eláll, már ha megmarad addig. :)

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése