
Hozzávalók / fő
100-150g tészta
trappista sajt
tejföl vagy ketchup ízlés szerint
Az elkészítésén nagyon nincs mit variálni, de ha már itt járunk leírom Én hogyan főzöm a tésztát.
Egy nagy lábasba meleg vizet engedek, és nagy lángon egyenlőre só nélkül felteszem a gázra. Lefedem, és amíg felforr előveszem a tésztát, a sót és egy fakanalat. Ha már nagyon erősen forr beleteszek fejenként kb. fél teáskanál sót, majd utánaküldöm a tésztát. Óvatosan megkeverem és közepesre veszem a lángot.
A tasak főzési idejét csak tájékoztatásul nézem, nagyjából 4-5 percenként átkeverem, és a főzési idő felétől fogpróbával megnézem, hogy megfőtt-e. Ez úgy történik, hogy egy kistányérra kihalászok 1-1 darab tésztát, majd ha picit meghűlt félbe harapom, ha tészta belsejében fehér vonal, vagy pont van, akkor még főhet. Amikor félbeharapva a belseje egyszínű, akkor leszűrhetjük.
Mi ezt a lábasban szoktuk, a fedőt kicsit félre rakva (éppen, hgoy a tészta ne férjen ki) leöntjük a vizet, majd személyenként kb 1 evőkanál olajat locsolunk rá, majd óvatosan elkeverjük, hogyha kihűl se tapadjon össze.

A gyerekeknek engedjük az indokolatlan mennyiségű ketchup használatát a tejföl helyett, ettől ők is nagyon élvezni fogják!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése