Mostanában megint sokat nézem a főzőcsatornát, és a minap láttam benne egy receptet. Ha jól emlékszem Kőrösi Gabó és Bede Róbert mutatták be. A konkrét arányokat nem volt akkor időm leírni, de ma megpróbáltam fel eleveníteni a receptet. Az itthoni tesztelők szerint finom lett, de a nagy teszt a holnapi grillpartin lesz. :)
Azért a rudazási technikám még hagy némi kívánni valót maga után :P
Rozmaringos grissini |
Hozzávalók:
300g liszt
42g élesztő
3 ek. olívaolaj
1 tk só
2 tk. őrölt rozmaring
1 csipet cukor
Egy pohárba olyan 0,5 dl meleg vizet engedünk a csapból, beleszórunk egy csipet cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
Amíg az élesztő felfut kimérjük a lisztet, beleverjük a sót, rozmaringot és jól elkeverjük. Ráöntjük az olívaolajat majd a felfutott élesztőt és tésztává gyúrjuk össze. A liszt mennyiségétől függően ehhez még kellhet egy kevés meleg víz.
Ha szépen összeállt a tészta félrerakjuk kelni (amit most idő hiányában kihagytam). Ha jól emlékszem a duplájára kellett kelnie. Közben előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és kibélelünk egy tepsit, vagy sütőlemezt sütőpapírral.
Ha megkelt a tészta tetszőleges méretű rudacskákat görgetünk velem, mint az ovisok mikor gyurma kígyót csinálnak, és aranybarnára sütjük. (ez kb 20 perc)
Lenmagos grissini |
Hozzávalók:
300g liszt
42g élesztő
3 ek. olívaolaj
1 tk só
3 marék lenmag
1 csipet cukor
Alapvetően ugyan úgy járunk el, mint a rozmaringossal, de ez picit több vizet vett fel nálam. A lenmagot itt is a liszthez adtam.
Lenmagos rozmaringos grissini |
Hozzávalók:
42g élesztő
3 ek. olívaolaj
1 tk só
2 tk. őrölt rozmaring
3 ek. lenmag
1 csipet cukor
A metódus itt is ugyan az, mint ez előzőeknél, de megkülönböztethetőség kedvéért ezt kinyújtottam és hosszúkás téglalapokat vágtam belőle.
Ha szeretnénk még megsütés előtt lekenhetjük tojással, és megszórhatjuk egy kevés maggal vagy fűszerrel abból ami benne van, vagy turbózhatjuk szezámaggal is.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése