2012. június 19., kedd

Fokhagymás camambert

Imádom a rántott camambert. Ahogy a friss meleg panír alól kifolyik a meleg bársonyos sajt. Hmmmmm
De ilyen melegben kinek van kedve panírozni, és olajban sütögetni a tűzhely mellett? Úgyhogy más megoldás kellett rá. Egy gyorsabb, és egyszerűbb de hasonlóan finom.



Hozzávalók:
2-3 szelet kenyér
1 natúr camambert (olyan 100g körüli)
1 nagy gerezd fokhagyma
kevés olívaolaj
só, bors ízlés szerint

Alacsony lángon begyújtjuk a gázt, ráteszünk egy lehetőleg tapadásmentes serpenyőt, és egy leheletnyi olajat locsolunk bele. Amíg az olaj kicsit megmelegedik a fokhagymát a kés lapjával kilapítjuk kicsit, majd apróra vágjuk. Amit felaprítottuk mehet is az olajba. Nem kell, hogy nagyon megpiruljon, csak átadja kissé az ízét az olajnak.
Ha már kicsit színt kapott a hagyma kivesszük a serpenyőből, és félretesszük, a visszamaradt olajon a kenyerek mindkét oldalát ízlés szerint megpirítjuk.
Ha a kenyerek megpirultak jöhet a serpenyőbe az egész camambert. Nem kell neki sok idő, és nagyon kis lángon melegítsük, mert könnyen megéghet a kérge.
Amíg a camambert melegszik a kenyereket hosszabb csíkokra vágjuk.
Végül a tányérra tesszük a meleg sajtot, köré pedig a kenyereket. Tálalás után levágjuk a sajt felső kérges részét, és rászórjuk a fokhagymát. Ilyenkor ízlés szerint jöhet rá még egy kis só, vagy bors.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése