Egyik barátomtól karácsonyra nagyon cuki kis bonbon formákat kaptam, és persze nem tudtam megállni, hogy ki ne próbáljam rögtön, néhány nagyon egyszerű, de annál finomabb recepttel. Ha jól emlékszem még Dolce Vitánál olvastam a fahéjas csoki ötletét, és ezt tovább gondolva jutottam el a következő variációkhoz.
A képeken egyszerű alufóliába csomagolt verziók láthatók. Egy tábla ha jól emlékszem 100g volt.
Fahéjjas Bonbon
Hozzávalók:
egy tábla a kedvenc csokinkból (milka tejcsoki pl.)
1-2 tk fahéj
A képlet roppant egyszerű, a vízgőz felett felolvasztott csokiba belekeverjük még a gőz felett a fahéjat. Óvatosan, mert ha nem ül rendesen a lábason az edény, amiben a csoki olvad, a gőz megégetheti a kezetek!
Ezt a finomságot aztán vagy bonbon formákba, vagy szilikon jégkockaformába töltöttem. De akinek egyik sincs az se keseredjen el, mert az apró kis papír izékbe is lehet tölteni amiket minden műanyagosnál, vagy százas boltban lehet kapni, és úgy néz ki, mint a muffin papír, csak picuribb.
Ha kihűlt bedugom a hűtőbe egy jó fél, egy órára, majd kiforgatom a formából, és csomagolom.
Narancsos Bonbon
Hozzávalók:
egy tábla a kedvenc csokinkból
kb 2 tk kandírozott narancshéj
A metódus ugyan az, mint a fentieknél, a meleg folyékony csokiba keverjük a narancshéjat, amit aztán kis formákba adagolunk, és lehűlés után hűtőbe teszünk, hogy könnyebben kijöjjön a formából, és könnyebben csomagolhassuk. Már ha kibírja odáig.
Karamellás fehércsokis Bonbon
Hozzávalók:
egy tábla a kedvenc fehércsokinkból
2 tk Tücsök Bogár fantasztikus karamelljéből
A felolvaszott csokiba keverjük a krémet, ne ijedjünk meg kicsit össze fogja kapni, de így is szépen formázható marad.
Ez egy kicsit keményebb mint a többi bonbon de a családnak így is nagyon ízlett.
Kétszínű Bonbon
1/2 tábla a kedvenc tej vagy étcsokinkból
1/2 tábla akedvenc fehércsokinkból
A fehércsokit felolvasztom vízgőz felett és félig megtöltöm vele a formákat, miután szilárdra hűlt, a másik fajta csokit is felolvasztom és a tetejére öntöm. Óvatosan a második réteggel, ne legyen nagyon forró a csoki, mert megolvasztja a fehércsokit alatta.
Ez csak pár egyszerű variáció, lehet például fahéjjat tenni a fehér csokiba a sötétebbikbe pedig narancshéjat. A Lehetőségeknek tényleg csak a fantáziánk szab határt.
Csak néhány további ötlet: tehetünk a csokiba egy kikapart vaníliarúd belsejét, vagy vaníliás cukrot, a bártabbak próbálkozhatnak kevés csilivel, apróra vágott aszaltgyümölcs is mehet bele, ...
Jó kísérletezést, és Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése