Hozzávalók:
2 tojás2 vékony szelet a kedvenc szalonnádból, vagy ha nincs ilyen jó a boltban kapható hajszálvékony bacon is
2 szelet kenyér, nem baj ha picit szikkadt, úgyis átmelegszik
só, bors, aki szereti hegyes erős paprika vagy erős paprika por
2 pici paradicsom
Elkészítés:
A szalonnát fél centi széles csíkokra vágjuk. Serpenyőben közepes lángon feltesszük sütni. Amikor megpirult , kicsit kijjebb húzzuk, hogy a szalonna képezzen egy koszorút, és középre tesszük a tojásokat. Aki nem szereti a tükörtojást fel is verheti előtte kicsit.
Ha a tojás fehérje már fehér réteget képez az alján rátehetjük a hegyes erős paprikát, a sót és borsot. A paprika port csak a legvégén, mert megéghet, ha megfordítjuk. Ha kicsit folyósabbra szeretjük közepes, magas lángon sütjük. Ha átsülten szeretjük kis lángon sütjük, és megforgatjuk, ha már elég szilárd a fehérje hozzá.
A kész tojást tányérra szedjük egy fakanállal, és a fentmaradt kevés zsíron pár perc alatt kis lángon megpirítjük a kenyerek minkét oldalát.
A paradicsomokat félbevágjuk, zöld részét kivágjuk és 6-8 cikkre vágjuk, majd sózzuk.
Ha a kenyér megpirult még frissen a tojás mellé rakjuk, és már ehetjük is.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése