2013. október 10., csütörtök

Forrócsoki extra

Jön a hideg, hamar sötétedik. Ilyenkor olyan jól esik egy kis meleg itókával bevackolni magam a gép elé, és csak írni, és írni a novellákat, amíg csak el nem alszom. A forrócsoki az egyik nagy kedvencem, de eddig nem igazán volt rá alkalmam, hogy ilyen finomat csináljak.
A dolog azzal kezdődött, hogy húgomtól kaptam két zacskós habtejszínt, ami aztán addig állt a hűtőben, míg le nem járt. Megkóstoltam, baja nem volt ugyan de habot verni nem tudtam belőle. Végül ez "sült" ki belőle.



Hozzávalók:
500ml habtejszín
100g 85%-os étcsoki
ízlés szerint cukor

A tejszínt lábasba tesszük, és majdnem forrásig melegítjük. Eközben a csokit egy hőálló üvegkancsóba törjük, minél kisebb darabokra annál jobb. Végül a forró tejszínt a csokira öntjük, és ízlés szerint adunk hozzá cukrot.
Aki extrán hedonista, mint ez esetben én is, az nyomhat rá még egy kis felvert tejszínhabot is. :)

Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése