2013. augusztus 27., kedd

Nincs két egyforma keksz


"Minden nap nem lehet jó, de minden napban lehet valami jó!"
Ma arra keltem, hogy a ház előtt légkalapáccsal dolgoznak a betonon. Nem volt ismeretlen az érzés, mert lassan egy hete erre ébredek. Ránézve a telefonomra realizáltam, hogy 7:05....
Az idő odakint borongós, sok hét után még az ablakot is becsuktam, olyan hűvös volt. Ettől persze nem lett jobb a kedvem. Elgondolkodtam rajta, hogy vajon ilyen szutykos időbe mit kezdjek magammal, és megihletett a hűtő aljában árválkodó margarinkocka.
Tőlem szokatlan módon ezúttal részletes fotó dokumentációt készítettem a három adag keksz készítési lépéseiről.
A receptért katt ide.

Ízesítések:
kakaós: 2tk keserű kakaópor, +20g margarin
fahéjas: 1ek fahéj
A hozzávalókat kimérjük, a lisztbe elkeverjük az ízesítőt.
vaníliás: 2 csomag vaníliás cukor

Sütés: közepes hőfokon, kb 10-15 perc, amíg megfordítva az aljuk pici pírt kap.

(Ha kristály helyett porcukrot teszünk bele, könnyebben összeáll a tészta.
Ha nagyobb darabokra vágjuk puhább omlósabb lesz, ha kisebbekre ropogósabb.)

Robotgép táljába tesszük, úgy hogy a liszt alulra kerüljön. A margarint kisebb darabokra vágjuk.

Fedelet rátéve fokozatonként felcsavarjuk maximumra, majd kikapcsoljuk, az esetleg aljára, oldalára ragadt darabokat belekeverjük, és ismét megjáratjuk rajta a gépet.
A morzsa szerű tésztát munkalapra borítjuk és addig dolgozunk vele, amíg a kezünk melegétől össze nem áll.
A gombócokat tetszés szerinti adagokra vesszük, és tésztakígyókat hengergetünk belőlük.

Ízlés szerint a kígyókat össze is sodorhatjuk.



Felvágjuk, és a vágott felére állítva villával kerekre igazítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése