"Minden nap nem lehet jó, de minden napban lehet valami jó!"
Ma arra keltem, hogy a ház előtt légkalapáccsal dolgoznak a betonon. Nem volt ismeretlen az érzés, mert lassan egy hete erre ébredek. Ránézve a telefonomra realizáltam, hogy 7:05....
Az idő odakint borongós, sok hét után még az ablakot is becsuktam, olyan hűvös volt. Ettől persze nem lett jobb a kedvem. Elgondolkodtam rajta, hogy vajon ilyen szutykos időbe mit kezdjek magammal, és megihletett a hűtő aljában árválkodó margarinkocka.
Tőlem szokatlan módon ezúttal részletes fotó dokumentációt készítettem a három adag keksz készítési lépéseiről.
A receptért katt ide.
A receptért katt ide.
Ízesítések:
kakaós: 2tk keserű kakaópor, +20g margarin
kakaós: 2tk keserű kakaópor, +20g margarin
fahéjas: 1ek fahéj
A hozzávalókat kimérjük, a lisztbe elkeverjük az ízesítőt. |
vaníliás: 2 csomag vaníliás cukor
Sütés: közepes hőfokon, kb 10-15 perc, amíg megfordítva az aljuk pici pírt kap.
(Ha kristály helyett porcukrot teszünk bele, könnyebben összeáll a tészta.
Ha nagyobb darabokra vágjuk puhább omlósabb lesz, ha kisebbekre ropogósabb.)
Ha nagyobb darabokra vágjuk puhább omlósabb lesz, ha kisebbekre ropogósabb.)
Robotgép táljába tesszük, úgy hogy a liszt alulra kerüljön. A margarint kisebb darabokra vágjuk. |
Fedelet rátéve fokozatonként felcsavarjuk maximumra, majd kikapcsoljuk, az esetleg aljára, oldalára ragadt darabokat belekeverjük, és ismét megjáratjuk rajta a gépet. |
A morzsa szerű tésztát munkalapra borítjuk és addig dolgozunk vele, amíg a kezünk melegétől össze nem áll. |
A gombócokat tetszés szerinti adagokra vesszük, és tésztakígyókat hengergetünk belőlük. |
Ízlés szerint a kígyókat össze is sodorhatjuk. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése