Az utóbbi években kicsit alábbhagyott a kutyák szülinapjának megünneplése. Mindig volt valami, ami miatt teljesen elfelejtődött. De idén szerencsére, még ha egy nap csúszással is, de eszembe jutott, hogy Gólinak a 15-ét választottuk névleges szülinapnak. Azért csak névleges, mert a menhelyen sem tudták mikor született, csak annyit, hogy valószínűleg októberi baba volt.
Mulasztásomat kárpótolandó valami nagyon finomat szerettem volna neki kitalálni, de a rendelős kutyatortához nem füllik a fogam, nem tudom miért.
Mulasztásomat kárpótolandó valami nagyon finomat szerettem volna neki kitalálni, de a rendelős kutyatortához nem füllik a fogam, nem tudom miért.
Az alapanyagokat nem feltétlen kell betű szerint tartani, a lényeg, hogy legyen benne valami krém, ami összetartja majd a szerkezetet.
Hozzávalók:
130g sertés pástétom alus konzerv
160g natúr sprotni konzerv
A sprotnit villával egy tálkába szedtem és összetörtem. Hozzáadtam a pástétom felét, de a dobozzal óvatosan bánjunk, még kelleni fog! Jól összedolgoztam. A maradék pástétomot egy másik lezárható edényben a hűtőbe raktam.
A tálkáját kiöblítettem, az aljába nagyon kevés olajat cseppentettem, és ezt használva ragasztóként kibéleltem átlátszó háztartási fóliával. Belekanalaztam a halas massza egy részét, és jól lelapogattam, majd egy kis darab fóliával betakarva, fejjel lefelé tányérra raktam, és betettem a hűtőbe, hogy összedermedjen.
Az emelethez egy pogácsaszaggatót használtam, oldalát kikentem kevés olajjal, alá fóliát raktam, hogy majd el lehessen választani a tányértól, és jól belelapogattam a maradék masszát, hogy szép egyenes legyen a teteje. Szintén hűtőben dermesztettem.
A maradék pástétomot összetörtem jó krémesre, ha nagyon nem tartja a formáját kevés margarinnal vagy vajjal lehet neki segíteni. Egy nylonzacskó egyik sarkát nagyon vékonyan levágtam, és ebbe a lyukba tettem a kinyomócső végét. Aztán a zacsiba töltöttem a maradék pástétomot. Az egymásra helyezett rétegeket ilyen pástétomrózsákkal díszítettem.
Fontos mozzanat: hagyjuk az ünnepeltet tisztára "mosni" a tálat! :) |
A torta masszába tehetünk darált húst, löncsöt, vagy, amit csak az ebünk szeret. Ha valakinek van mini emeletes torta formája, abba lehet kocsonya szerű műveket is alkotni nagyon finom levesből.
Én a sprotni olaját is eltettem, apránként fogják majd megkapni a kajcsira.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése