2013. július 26., péntek

Édes szezámmagos szójás rizs édes tarjaszeletekkel


Maradékeltakarítás felsőfokon, leginkább ennek köszönhető ez a fogás, ami első olvasatra talán kicsit furcsa lesz, de nagyon finom, ha valaki kedveli a keleti ízeket.
Tegnapról maradt egy adag kukoricás rizs itthon, a hűtő hátuljában árválkodott még némi szójaszósz, és a tegnapi reggeliből is megmaradt 3 szelet tarja.


Hozzávalók:
~ 100g főtt rizs (esetemben kukoricás)
2 tojás
3 kis szelet főt tarja (felvágottas pultból)
cukor (mézzel biztos sokkal finomabb, de az most nincs itthon)
szezámmag
1 gerezd fokhagyma
~1ek szójaszósz

Egy serpenyőben nagyon kevés olajon átpirítjuk a rizst. Közben hozzáadunk egy kis fokhagymát szeletekre vágva, és a szójaszószt. Hagyjuk pár percig pirulni, majd megszórjuk szezámaggal, és 2-3 nagy csipet cukorral. Legvégül ráütünk 2 kisebb tojást, és addig kevergetjük, amíg a tojás megsül, ekkor tányérra szedjük.
A visszamaradt olajon elkezdjük pirítani a tarjaszeleteket, úgy hogy amíg az egyik oldala pirul addig egy pici cukorral megszórjuk a felső oldalát. Majd fordítunk és az eddig lent lévő oldalát is megcukrozzuk picit. 2-3 szor átforgatjuk és ha már mindkét felén szép barnára pirult a karamelles szaft akkor a rizsre szedjük. (Nem szükséges minden fordításnál cukrozni)

A végeredmény emlékeztet a kínai zöldsége rizs és a pirított tészta keveredésére, a tarja pedig enyhén édeskés, és ropogós lett.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése