Lassan indul a kerti partik, és a kültéri zsúrok szezonja. Némi kreativitással, és néhány újragondolt konyhai eszközzel sokat dobhatunk a hangulaton, és még a pénztárcánkat is megkímélhetjük néhány felesleges kiadástól!
Jégkocka
Jégtappancs |
Ki mondta, hogy a jég csak kocka alakban jó? Sőt tovább megyek, ki mondta, hogy a bonbon formád nem használhatod jég készítéséhez. De ugyan ilyen jók az apró szilikon sütőformák is! Nagyon sokszor bele sem gondolunk, de egy gyerekzsúron nagy sikert arathatnak a különbözőbbnél különbözőbb formák és színek.
Nagyon sok ehető virág van, például, ha a jégkockatartóba még üresen elhelyezünk 1-1 szem ibolyát sokkal vidámabb és érdekesebb lesz az összhatás.
Egy pohár baracklevet is szépen fel lehet dobni 1-2 ribizliléből készült kockával.
Egy egy átgondolt, időben elkezdett fogással sokat spórolhatunk a jégkockák árán, és legalább tudjuk mivel hígítjuk az italunkat.
Sütemény kiszúró
A Világ legegyszerűbb dolga feldobni egy partiszendvicset a tetején lévő sajttal. A vékonyan felszeletelt sajtot sütiszaggatóval megformázhatjuk, így igazán egyedi, és jópofa lesz a hidegtál. A kimaradó apró cafatokat felolvaszthatjuk sajtkrémlevesbe, nacho mártogatósba, vagy másnap a rántottába szórva is isteni.
Zöldség hámozó
A készülődés hevében előfordul, hogy a legrosszabbkor mennek tönkre a dolgok. Például az uborka szeletelő. Ilyenkor jöhet jól a zöldséghámozó! A segítségével nem mindennapi uborkasalátát varázsolhatunk, csak annyi a dolgunk, hogy az uborkát megfelelő alakúra vágjuk, és már kész is vannak a hajszál vékony négyzetek, vagy háromszögek!
Merjünk kísérletezni a formákkal, és az eszközökkel is, ne csak az ízekkel! :)
Merjünk kísérletezni a formákkal, és az eszközökkel is, ne csak az ízekkel! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése