Íííímádom a kubut!
Eredetileg nem akartam egy teljes posztot erre szánni, csak linkeltem volna, de a készítés közben számos mozzanattal nem számoltam, így részletesebben leírom, hogyan is készült.
Az eredeti receptet innen szereztem.
1,5kg sárgarépa
2 idared alma
2 citrom
20dkg cukor (az eredetiben 2x ennyi van)
ízesítéshez:
2 narancs
2 banán
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. Az almát szintén meghámozzuk és apró darabokra vágjuk, a magház nélkül. Az eredeti receptben a citromot csak karikázzuk, de szerintem később kevesebb pepecs, ha most megmosod és meghámozod kimagozod. A héját is tedd a vízbe, a magokat eldobhatod, vagy elültetheted. :)
Ezt az egészet egy lábasba teszed, rászórod a cukrot, és felengeded annyi vízzel, hogy ellepje. Felteszed főni, és addig főzöd, amíg a sárgarépa teljesen meg nem puhul, ha van még rajta mit harapni akkor később majd le kell szűrni a kész levet, mert darabos marad!
Amíg az almás, répás citromos cucc főtt megpucoltam a banánt és a meghámozott naranccsal pürésítettem.
Ha a répa teljesen puhára főtt kivesszük a citromhéját a vízből, és hozzáadjuk a banános narancsos pépet. A recept szerint botmixerrel pürésítjük, de szerintem ha valakinek van egy pöpec poharas turmixgépe azzal a legjobb. Én botmixerrel jó 15 percig zizegtem és még így is találtam 1-2 répakarikát az üvegbe töltéskor.
Hozzávetőlegesen ezt a pépet egy jó 3 liter vízzel még felengedjük, akár turmixolás közben. Nagyjából ahogy a recept is írja 6 liter folyadék lesz belőle, és az íze tényleg olyan, mint a kubué!
Aki nem szereti nagyon rostosan, az magában turmixolja a narancsot, és a főtt citromot, majd szűrje át. A többi alkotóelem szépen eloszlik a vízben.
Nekem ráment az egész délelőttöm, de legközelebb jóval rövidebb lesz!
Nagyon finom lett!!!
Nagyon finom lett!!!
Egészségünkre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése