2013. április 17., szerda

Fincsi pancs

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt ez a recept. Emlékszem, hogy ez mindig Apukám reszortja volt. Igazából nem egy nagy ördöngösség, és még csak nem is egy drága dolog. Így átgondolva eléggé hasonlít a tiramisu és a kekszgolyó találkozására.



Hozzávalók:
200g babapiskóta
2 csomag puding
    jelen esetben csokis és vaníliás főzős puding
tej, cukor a pudinghoz
1 adag fekete kávé
ízlés szerint rum, vagy rumaroma
hab a tálaláshoz

A babapiskóta felét egy jénai aljára fektetem, hogy egy rétegben nagyjából fedje a tál alját. A meleg kávéba beleteszem a rumot, vagy aromát, és a keverékkel meglocsolom a lefektetett piskótát.  Az egyik pudingot a tasak leírása szerint elkészítem és ráöntöm a kávés piskótára, majd megismétlem az egész folyamatot. A pudingra egy réteg babapiskóta, rá kávé és nyakon öntöm a másik pudinggal. Még a főzős pudingnál sem érdemes várni az alsó réteg kihűlésére, mert mire a következő adag kész van, addigra kihűl annyira, hogy rá lehessen önteni a felső réteget.
Celofánnal letakarom a tálat és beteszem a hűtőbe, hogy a puding megdermedjen.

Tálaláskor tejszínhabbal, csokiöntettel, csokidarával díszítem.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése