2013. február 8., péntek

Carbonara

Ez az az étel, amit évekig a poros változatból készítettünk. Így utólag szégyenlem magam, mert pofon egyszerű recept, mégsem vettem soha a bátorságot, hogy nekilássak. Viszont, amióta egyszer nekifutottam azóta nem vettünk tasakos borzadályt.



Hozzávalók kb 6 főre:
1kg spagetti tészta
40-50dkg gépsonka egészben
5dl főzőtejszín
szűk 1 dl víz
10-12 gerezd foghagyma
1-2tk. szárított bazsalikom
1tk fekete bors
só, olaj

Amíg a tészta vize felforr a sonkát félszer fél centis kockákra aprítjuk. Egy tálba belezúzzuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot. Itt két féle képen járhatunk el, vagy egy kevés tejszínnel öntjük fel, és csomómentesre keverünk benne 1ek lisztet, vagy a tészta főzővizéből veszünk ki szűk 1dl-t, miután megfőtt a tészta. A maradék tejszínnel felöntve jól elkeverjük, és hagyjuk állni, amíg leszűrjük a tésztát.
Egy serpenyőben olajon megfuttatjuk a sonkát, majd ha kis színt kapott ráöntjük a tejszínes lét. 3-5 percig rotyogtatjuk, amíg kicsit besűrűsödik, majd ráöntjük  a még forró spagettire és összeforgatjuk.

Tálaláskor reszelt sajttal meghintjük, és utólag megszórhatjuk pár levél bazsalikommal, vagy őrölt borssal is díszítésként.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése