2013. január 31., csütörtök

Mákos tappancsok

Sajnos már megint ezer éve nem jártam erre érdemben. A kutyusok körüli teendők beosztják minden percemet, és sajnos most már Apósom sincs, hogy vigye a konyhát, így még zsúfoltabbak lettek a napok. :( Nagyon hiányzik a főztje mindannyiunknak, és tisztában vagyok vele, hogy nem pótolhatom, de igyekszem minden elkészített fogással fejlődni.
A minap mákos metéltet ettünk, és itt is kiütközött az időhiány, mert bolti tésztát főztünk ki hozzá. Azonban az előre becukrozott mákból maradt egy fél bögrényi mennyiség, úgyhogy gondoltam ideje felavatni a tappancsos szilikon, és teflon sütőformát, amit karácsonyra kaptam. Az eredmény látványra és íze is mesés lett! :)
balra: teflonban, jobbra:szilikonban sült változat
A recept nem a sajátom, az ötletet a nosalty egyik mákos muffínjáról vettem, annyi eltéréssel, hogy nálam cukrozva volt fél bögre a mák, így csak egy evőkanál porcukrot tettem a tojáshoz, és csak kézi habverővel vertem fel kicsit. És nem kerül rá csokimáz, mert most a tappancsformák a lényegesek :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése