Az idő rohan, és hiába történik olyan sok rossz néha mintha megállna egy pillanatra, és ad jót is. Már 9,5 éve, hogy egy ijedt, fázós magányos kiskutyát összeszedtünk az M0-ás Diósdnál lévő lehajtójánál. Ez a kis apróság időközben felnőtt tapasztat jót, és rosszat, az idő pedig egy tíz éves komolytalan hölggyé érlelte. Még mindig félénk, de már mutatja a hangját is. És tanít minket, engem minden percben.
Maradj még legalább tíz évet velem, és taníts tovább Bibike!
Hozzávalók:
36dkg máj (most harcsa)
10-20g zselatin
apró kutyakekszek, jutifalatok
(jelenleg premiere lazacos falatkák)
(jelenleg premiere lazacos falatkák)
A harcsamájunk karácsony óta jól elbújt a fagyasztó hátuljában, így akkor nem került a halászlébe, így torta lett belőle. Előző nap kitettem, hogy felengedjen.
Bő hideg vízben átmostam, és leszűrtem a már felengedett májat. Egy kerámiabevonatos serpenyőben fedő alatt krémesre pároltam úgy 10-15 perc alatt. Külön víz nem kellett alá, mert engedett bőven. Levestől ment is a késes aprítóba. A zselatinra annyi hideg vizet engedtem, hogy ellepje, és jól elkevertem, hogy ne maradjon csomós. A még meleg májpéphez öntöttem, és még egyszer átturmixoltam alaposan. Szilikon formában, vagy celofánnal bélelt formában a hűtőben megdermesztettem.
Díszítésnek kiborítás után megtűzdeltem az apró csontocskákkal. Az ünnepelt pedig boldogan be is puszilta, egy morzsa sem maradt.
Boldog 10. Szülinapot Bibikém!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése