2012. szeptember 20., csütörtök

Kicsi csíra projekt- Mustármag

A következő mag, amit szinte bárhol lehet kapni a fűszerstandoknál a mustármag. A csíráztatása is nagyon egyszerű, az íze pedig nagyon finom, ha szeretjük az erős, pikáns ízvilágot.

Mustármag
áztatás: 1-2 óra
napi öblítés: 1-2, de nem árt neki a napi 3 sem
fogyasztható: már a mag is ehető, de a legfinomabb a 3.-4. naptól, amikor már van pici levele (fázisfotók hamarosan)
hatása: A korianderhez hasonlóan emésztéssegítő, és serkentő hatású. Régen használták láz csökkentésére, illóanyagai nagyon jók megfázásnál, vagy egyéb orrdugulásos köhögős betegségeknél. Természetes baciölő hatása is van. Ezen felül vértisztító hatású is.

Ahogy más csíráknál, nem ajánlatos a főzése, sütése,mert rengeteg tápanyag, és vitamin megy vele kárba. Lehet vajas kenyérre tenni, salátát ízesíteni vele, vagy csak magában is nagyon finom, de ha egy mód van rá nyersen fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése