2016. október 23., vasárnap

vegán toastok

Imádom a toastot. Ahogy a forró olvadt sajt előbugyog a két fincsi pirított kenyér közül...
Főleg ez az élmény vezérelt arra, hogy a boltok polcain már-már megszállottan keresem a vegán sajtokat. Ez a post amolyan mankó akar lenni azoknak, akik külföldön élnek, mint én, de esetleg nem tudnak annyira jól angolul, és nem mernek kísérletezni a vegán sajtokkal, illetve azoknak, akik esetleg a biobolt polcain otthon felfedeznek egy új terméket, de nem tudják hova tenni.

A sajtok mind a tömb állagú sajtokból vannak, reszelve(apró lyukú kézi sajtreszelővel). Ugyan abban az újrahasznosítható toast zacskóban, ugyan abban a filléres pirítóban, ugyan annyi ideig pirultak.

FF hagymás - FF vörös áfonyás - violife - FF cheddar style
A versenyzők most két márkából kerültek ki, az egyik márka a jól ismert violife, a másik pedig a Saisbury's FreeFrom családjának három tagja. Tudom igazságtalan a violifefal szemben, hogy most egyedül a natúr van benne, de a jelenlegi poszt egy hirtelen felindulásból elkövetett, "mi van itthon reggelire a hűtőben" iromány. Ha kijutok a héten vásárolni máshova is, mint a sarki közért, megcsinálom a violife több fajtájával is ennek a posztnak a folytatását.




freem from cheddal-style: krémesre olvad, bár kicsit szemcsés, lisztes marad, kicsit ragacsos, és sós. nagyon jól adja a cheddar alap ízét, amit aztán bátran kiegészíthetünk más ízekkel;
jól reszelhető, bár a felső sarka hajlamos kicsit morzsolódni

violife original: gumis, ragacsos de nem krémes, az íze leginkább az otthon kapható olcsó trappista jelegű sajtokra hajaz, ami szendvicsben, tízórainak istenkirály, toastban annyira nem az igazi, az állaga valahol a félig olvadt trappista környékén van;
remekül reszelhető






FF áfonyás wensleydale-style: hasonlít a cheddar stylera, csak ez az áfonyától édeskés és savanykás egyben, ami szerintem teli találat, ha valaki szereti a camamber jellegű ízvilágot;
plusz pont hogy nem valami kamu áfonya massza van benne, hanem áfonya szemek, amitől viszont picit morzsálósabban reszelhető, mint a natúr, mert az egész szárított áfonyadarabok nem mennek le a reszelőn






FF karamellizált hagymás cheddal-style: kicsit édeskés, hagymás ízű, bár valószínűleg ugyan az az alaprecept, mint a cheddal-stylenál csak hagymával dúsítva, mégis ez érződik a leg krémesebbnek, ugyanakkor ez a legtöményebb is;
a kamu hagyma massza helyett itt is láthatóak a karamellizált hagyma darabok, viszont ezek nem csorbítanak a reszelhetőségén

Ha szeretnél még hasonló írásokat látni tőlem oszd meg, +1 ezd bátran ezt az írást! :)

Toastra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése