2013. július 1., hétfő

Choko Café

Szeretek kávézni, de nem szeretem a kávét. Érdekes dolog ez, mert a legtöbb kávé ízétől a hideg is kiráz, viszont szeretek kávézni, mert általában nem csak bedobom a fekete nedűt, hanem társaságban fogyasztom. Talán ezért is van, hogy olyan sokfajta kávéízesítéssel próbálkoztam már, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ez a mostani kávé viszont nagyon jó lett. A legtöbbször tejet használok, mert a kávét nem bírja a gyomrom, és kell valami, ami ellágyítja.

Melegen:
Egy adag meleg kávéba feloldunk két teáskanál instant kakaót, (sajnos most csak ez volt itthon) és ízlés szerinti cukrot, esetleg mézet. Ízlés szerinti meleg tejjel felöntjük és jól elkeverjük. A tetejét tejszínhabbal és csokidarával díszíthetjük. A ráérősebb napokon reszelhetünk rá étcsokit, a pikánsabb íz kedvéért egy kis fahéjjal is meghinthetjük.

 És mivel ismét jön a kánikula
Hidegen:
A meleg kávéban feloldjuk az ízlés szerinti cukrot, mézet, majd hozzáadunk egy kis csokifagyit(a minőségitől, vagy az étcsokistól még finomabb lesz), és így húzzuk fel hűtő hideg tejjel. A tetejét szintén tejszínhabbal, és a meleg változat szépítéseivel díszíthetjük.

Egészségünkre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése